Slané buchty? Chutnají skvěle!

Naše ambasadorka Leona shrnula recept na přípravu slaných buchet, na které je i na fotce radost koukat. K jejich přípravě použijeme zapékací 2,5 l mísu od Simaxu z varného skla ze Sázavy...

Jak na to? 

  1. Těsto zpracujte v robotu z 500g hl. mouky, 5g prášku do pečiva, 5g suš.droždí, lžičky soli, lžičky cukru, 1 vejce, 125 ml oleje a 250ml tepl.mléka
  2. Nechte vykynout na dvojnásobek (trvá to cca hodinu) a rozdělte na 8 částí .
  3. Vytvořte kuličky, ty rozválejte na placku, položte náplň (zaplňte pouze pruh uprostřed) a boky přes náplň přehněte.
  4. Uložte postupně na těsno vedle sebe do máslem vymazané nádoby. Potřete mlékem , nechte cca 30 minut vykynou, následně potřete žloutkem rozmíchaným se smetanou, posypte sezamem a mákem a pečte podle trouby na 180 cca 30 minut do zlatava.
  5. Náplň: nechte zesklovatět cibulku, přidejte slaninu, česnek.
  6. Zarestujte - přidejte rajčatový protlak, nastrouhanou cuketu a dýni, podlijte zlehka bílým vínem, osolte, opepřete, dejte trošku cukru, chilli a krátce poduste. Na závěr dolaďte bílým vinným octem a přidejte nastrouhaný sýr (třeba Goudu).

Prozkoumejte univerzální zapékací mísu blíže...

Nezapomeňte se pak svým výtvorem pochlubit na svém Instagramu a označit náš profil @glasino.cz. Rádi vás zasdílíme. Přejeme dobrou chuť! :)


Komentáře

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.