Skleničky na panáky

Kvalitní skleničky na panáky byly vždy doménou českého sklářství, až jich vzniklo nepřeberné množství! Které však vybrat a které jsou ty nejlepší? A hodí se spíše na vlastní užívání nebo jako dárek? Pojďme se dodívat, jaké skleničky pro vás budou ty nejlepší!

Sklenice na whisky Crystalite Orbit na moderní polici

Silnostěnné a tenkostěnné whiskovky

> PROZKOUMAT VŠECHNY MODELY

Začneme nejprve u těch největších. Pokud hledáte skleničky na panáky, které mohou mít i širší využití, pak prozkoumejte české whiskovky, zejména z produkce českých skláren Crystal Bohemia (Světlá nad Sázavou) a Crystalex (Nový Bor). Kvalitou a zpracováním si jsou tyto skleničky na panáky více méně podobné. Liší se především vzhledem.

Sklenice na whisky Crystalite Diamond

Crystal Bohemia navíc soustřeďuje větší pozornost na produkci silnostěnných whiskovek, zatímco od Crystalexu najdete spíše tenčí elegantnější. V případě silnostěnných skleniček však v ruce svíráte skutečně robustní poctivý kus skla. Crystalex vyniká spíše elegancí a minimalismem.

Ručně zdobené skleničky na panáky

> PROZKOUMAT VŠECHNY MODELY

Pokud však hledáte dárek, který skutečně zaujme nebo si chcete svůj interiér vyzdobit něčím exkluzivním, prozkoumejte ručně pískované skleničky na panáky z moravského rodinného ateliéru. Mají na sobě především ornamenty přírody a jsou baleny v elegantní dárkové krabičce. Díky tomu, že je každá sklenička pískována ručně, je každému kusu věnována maximální pozornost.

Sklenice na whisky ručně zdobené Ateliér Žampach

Panáky jsou panáky

> PROZKOUMAT VŠECHNY MODELY

Ale pojďme se kouknout blíže na mnohem menší, avšak neméně důležité sklářské kousky. Řeč je o klasických panácích, kterých rovněž najdete v portfoliu českých sklářů více než požehnaně. Vybrat si můžete z menších, ale i objemnějších modelů. Stačí si jen vybrat ten správný tvar, který vám nejlépe padne.

Už jste viděli moravské štamprle?

> PROZKOUMAT VŠECHNY MODELY

Čeká vás moravská veselka, svatba nebo chcete obdarovat ve svém okolí někoho, kdo má rád tradiční ornamenty a vzory? Takové skleničky na panáky jste ještě neviděli! Prozkoumejte ručně pískované štamprle, které se pyšní tradičními slováckými a lidovými motivy. Mezi jejich rozměry najdete i malé 10 ml panáky, které jsou na slivovici jako dělané. Díky tomu, že jsou i tyto panáky baleny v minimalistické dárkové krabičce, jsou perfektním dárkem k narozeninám nebo na svatbu.

 

Ateliér Žampach skleněné štamprle na slivovici slovácké 30 ml
Skleněné štamprle na slivovici 10 ml Ateliér Žampach slovácké
Skleněné štamprle slovácké Ateliér Žampach dárkové balení
Ateliér Žampach skleněná štamprle na slivovici
Skleněné štamprle na slivovici Ateliér Žampach 10 ml sada

Komentáře

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.